صمیمیت چیست؟

ساخت وبلاگ

صمیمیت چیست؟ – چگونه می‌توانیم با دیگران صمیمیت ایجاد کنیم؟

صمیمیت چیست؟

ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که باید با دیگران ارتباط برقرار کنیم. برقراری ارتباط با دیگران بدون اینکه با افراد صمیمیت ایجاد کنیم غیرممکن است. بیشتر افراد با واژه صمیمیت آشنا نیستند ولی برای اینکه بتوانند با افراد دیگر ارتباط برقرار کنند به‌صورت ناخودآگاه صمیمیت ایجاد می‌کنند. بدون صمیمی بودن، دیگران حتی به حرف‌های شما گوش نخواهند داد چه برسد به اینکه به صحبت‌های شما عمل کنند و یا به درخواست‌های شما پاسخ مثبت دهند. پس در هر ارتباطی صمیمی بودن مهم‌ترین موضوعی است که باید به آن توجه شود. تفاوتی ندارد که شما در کدام جایگاه قرار دارید و هدفتان از برقراری ارتباط چیست. ایجاد صمیمیتلازمه‌ی برقراری هرگونه ارتباط است.

صمیمیت چیزی نیست که شما به‌طور سریع و ناگهانی بتوانید آن را ایجاد کنید. زمانی بین افراد صمیمیت ایجاد می‌شود که آن‌ها به‌صورت غریزی احساس کنند که می‌توانند به یکدیگر اعتماد کنند. اگر افرادی که می‌خواهند باهم ارتباط برقرار بکنند نتوانند آن حس اعتماد را نسبت به یکدیگر به وجود بیاورند، نمی‌توانند به صمیمیت برسند و درنهایت نمی‌توانند باهم ارتباط مؤثری برقرار بکنند. پس می‌توان به اینکه صمیمیت قانون اول ارتباط است پی برد.

شناختن صمیمیت

۱- به خاطره‌ای فکر کنید که با کسی صمیمی بودید

به زمانی فکر کنید که با شخصی صمیمی بودید. چه احساسی داشتید؟ چه نشانه‌هایی وجود داشت که نشان می‌داد شما صمیمی هستید؟ به شخصی که با او صمیمی بودید، چگونه نگاه می‌کردید؟ درباره او چگونه فکر می‌کردید؟ به علائمی که نشان می‌داد شما با هم صمیمی هستید دقت کنید.

۲- اکنون به کسی فکر کنید که با او صمیمی نیستید و می‌خواهید با او صمیمی باشید

به نشانه‌ها و علائمی که نشان می‌دهد شما صمیمی نیستید دقت کنید. از کجا می‌دانید که بین شما صمیمیت وجود ندارد. به این نکته دقت کنید که چه چیزی باعث می‌شود که نتوانید با هم صمیمیت ایجاد کنید. احساسی که در اینجا دارید با احساسی که در هنگام وجود صمیمیت بود تفاوت دارد. به این تفاوت کاملاً دقت کنید.

۳- به تجربه‌تان با فرد اول که با او صمیمی بودید فکر کنید

چه تغییراتی در رفتارهایتان می‌توانید ایجاد کنید تا بتوانید با او صمیمی شوید. به این توجه داشته باشید که با صمیمی شدن با فرد اول می‌توانید با او ارتباط برقرار کنید. اگر شما برای ارتباط با فرد دوم اقدام کنید چه کارهایی را باید انجام دهید؟

شاید باورهایتان هم در عدم ایجاد صمیمیت با فرد دوم دخیل باشند. شاید فکر کنید که فرد اول کسی است که برای ایجاد صمیمیت آمادگی لازم را دارد و برعکس فرد دوم این آمادگی را ندارد. اگر با انسان‌های سخت روبرو هستید می‌توانید با انعطاف‌پذیری با آن‌ها هم صمیمیت ایجاد کنید. اگر قرار است که با افراد سرسخت صمیمیت برقرار کنید و خودتان هم راه آن‌ها را در پیش بگیرید، نمی‌توانید صمیمیت ایجاد کنید.

چرا صمیمیت مهم است؟

۱-  ترغیب دیگران برای شنیدن حرف‌های شما در شرایط خاص

۲-  نوع رفتار با افراد سرسخت

۳- توانایی نه گفتن به دیگران

۴- بالا بردن تعداد انتخاب‌هایتان برای اینکه با دیگران گفتگو کنید و متوجه صحبت‌های دیگران شوید

چگونه صمیمیت ایجاد کنید؟

همان‌طور که گفتیم صمیمیت لازمه برقراری ارتباط مؤثر بین افراد است. وقتی‌که مسائل و مشکلاتی در بین دو یا چند نفر خودشان را نشان می‌دهند با صمیمی بودن به‌راحتی می‌توان در مورد آن مسائل گفتگو کرد. خبر خوب این است که می‌توان صمیمیت را ایجاد و آن را افزایش داد. هرچقدر افراد با هم صمیمی‌تر باشند، بهتر و سریع‌تر می‌توانند مذاکره و گفتگو کنند.

مذاکره زمانی معنی پیدا می‌کند که موضوعی باشد که افراد در مورد آن مذاکره کنند. دوما خود افراد به حدی از صمیمیت رسیده باشند که بخواهند در مورد آن موضوع مذاکره کنند. اگر در بین افراد صمیمیتی وجود داشته باشد و این صمیمیت به‌اندازه‌ای نباشد که افراد حاضر به ارتباط باشند در این صورت می‌توان صمیمیت با تکنیک‌های ان.ال.پی گسترش و افزایش داد. در زیر می‌توان به برخی از این تکنیک‌ها اشاره کرد.

تکنیک‌های افزایش صمیمیت

۱- باید بتوانید موضوعی را که برای طرف مقابل مهم است را پیدا کنید.

در دنیایی که ما زندگی می‌کنیم درک متقابل مهم‌ترین موضوعی است که می‌تواند به برقراری صمیمیت کمک کند. اگر شما فقط به خودتان فکر کنید و به علاقه‌های و نیازهای دیگران اهمیتی ندهید به همان نسبت هم از ایجاد صمیمیت با آن‌ها فاصله می‌گیرید. پس اگر قصد دارید با افراد دیگر ارتباط برقرار کنید به نیازها، سلیقه‌ها، علاقه‌مندی‌ها و مسائل آن‌ها اهمیت دهید و در این موارد آن‌ها را به‌درستی درک کنید. اگر افراد بدانند که شما هیچ درکی از آن‌ها ندارید نمی‌توانید با آن‌ها صمیمیت ایجاد کنید.

۲- به کلماتی که مخاطبان شما به کار می‌برند دقت کنید. افراد برای درک دنیایی که در آن زندگی می‌کنند به روش‌های زیر عمل می‌کنند.

الف- به شنیده‌ها بیشتر اهمیت می‌دهند که به این افراد شنیداری گفته می‌شود.

ب- به دیده‌ها بیشتر اهمیت می‌دهند که به آن‌ها افراد دیداری گفته می‌شود.

۳- به لامسه و احساس کردن بیشتر اهمیت می‌دهند که به آن‌ها افراد لامسه‌ای می‌گویند.

۴- به کل‌نگر و یا جزءنگر بودن افراد هم توجه کنید.

دقت کنید که این افراد به کلیات اهمیت می‌دهند یا به جزئیات. ببینید در مورد اتفاقی که اخیراً افتاده است دوست دارند داستان کلی را بدانند یا اینکه دوست دارند از تک‌تک جزئیات باخبر باشند.

۵- با این افراد هماهنگ‌سازی انجام دهید

لازم است که همه کارها و رفتارهای افراد را زیر نظر گرفته و بیشتر آن‌ها را تقلید کنید. لازم است که این کار را با دقت انجام دهید تا مخاطب شما از موضوع باخبر نشود. چون اگر مخاطب بفهمد که شما از او تقلید می‌کنید، به شما این اجازه را نمی‌دهد که با او صمیمیت ایجاد کنید. به این کار هماهنگ‌سازی می‌گویند.

ذهن ناخودآگاه انسان در پی یافتن شباهت‌ها است. انسان به صورت ناخودآگاه دوست دارد که با افرادی ارتباط برقرار کند که بیشترین شباهت را با خودش داشته باشند. اگر شما بتوانید این شباهت‌ها را با تقلید آگاهانه ایجاد کنید او قبول می‌کند که با شما صمیمی باشد. درنهایت صمیمیت ایجادشده باعث برقراری ارتباط میان شما خواهد شد.

۶- به هدف و نیت کلی افراد موردنظر توجه کنید.

دقت کنید که با حرف‌ها و رفتارهایتان تناقضی با نیت‌ها و هدف‌های آن‌ها ایجاد نکنید؛ زیرا با این کار شباهت‌ها را از بین خواهید برد و ارتباط مؤثر را نابود می‌کنید. گاهی اوقات افراد در ارتباطاتی که برقرار می کنند فقط به اهداف خود فکر می کنند و اصلا به این موضوع توجه نمی کنند که ارتباط را از بین می برند.

اگر ارتباط از بین برود، در اینصورت مسأله اصلی که همان دستیابی به  اهداف است، به خطر می افتد. درست که شما به اهداف خود فکر می کنید ولی نیم نگاهی هم به اهداف طرف مقابل داشته باشید تا بتوانید با او ارتباط مؤثری برقرار کنید. در اینجا هدف شما برقراری ارتباط با مخاطب برای رسیدن به اهدافتان است.

۷- به سرعت حرف زدن و تن صدای آن‌ها توجه کرده و سعی که شما هم مانند او گفتگو کنید.

اگر با او همانندی ایجاد کنید باز هم به شباهت‌ها توجه کرده و باعث ایجاد صمیمیت می‌شوید.

۸- به منابع مادی و معنوی، دوستان، علاقه‌مندی‌ها، زمان و هر چیزی که برای افراد مهم است توجه کرده و به آن‌ها احترام بگذارید.

دقت کنید که شما درباره موارد بالا چگونه فکر می‌کنید. نوع فکر کردن شما هم مهم است زیرا شما را به سمتی می‌برد که به افراد احترام گذاشته و بتوانید با آن‌ها صمیمیت ایجاد کنید.

برقراری ارتباط مؤثر بین افراد کار چندان سخت و پیچیده‌ای نیست. اگر در بین افراد کسانی را می‌بینید که به‌راحتی می‌توانند با هم صمیمی شوند و یکدیگر را درک کنند، آن‌ها در خود نکات مشترکی یافته و با توجه به آن‌ها به یکدیگر اعتماد کرده‌اند. شاید بپرسید که این اعتماد چگونه ایجاد می‌شود. اعتمادی که ما از آن نام می‌بریم اعتمادی است که بین ذهن ناخودآگاه افراد ایجاد می‌شود و ذهن آگاه آن‌ها دخالت زیادی در ایجاد این نوع اعتماد ندارد.

اگر انسان‌ها به‌صورت ناخودآگاه به یکدیگر اعتماد داشته باشند، در این صورت می‌توان گفت که بین آن‌ها ارتباط مؤثری برقرار می‌شود. شما هم می‌توانید با راهکارهایی که گفته شد با افرادی که دوست دارید ارتباط مؤثر برقرار کنید.

نوسنده: ابوالفضل قراخانلو

http://irannlp.com/author/abolfazl/

RTV...
ما را در سایت RTV دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 5rtv1 بازدید : 96 تاريخ : دوشنبه 8 خرداد 1396 ساعت: 13:38